10MILA 2013

NÄRHET – NYHET – GLÄDJE

En tävling för alla på elitens villkor


Tack för oss!

Sådärja! 10MILA 2013 är över. Arena Gällöfsta är avvecklad. Alla resultat är presenterade. GPS-trackingen och många timmars liveproduktion kan ses på Internet.

Vi har levt upp till våra egna högt ställda förväntningar att bjuda på närhet, nyhet och glädje.

De första staplande stegen mot årets 10MILA-succé togs redan 2008. I augusti det året beslöt sig ett rutinerat arrangörsgäng ur Attunda OK att arrangera 10MILA 2013 i norra Stockholm. I februari året därpå fanns det fyra-fem fullt genomförbara alternativ att välja mellan.
Efter en hel del funderande satte sedan tävlingsledningen ner foten och beslöt att gå vidare och utveckla det koncept som senare ledde fram till årets 10MILA i Upplands-Bro kommun och med Gällöfsta herrgård som nav och arena. Samtidigt började även en tävlingsorganisation att växa till sig i och med att ytterligare några rutinerade stockholmsklubbar erbjöd sina tjänster.
Fem års planering och förberedelser för knappt ett dygns 10MILA – är det värt det? Ja, absolut! Att få möjligheten att ge sig i kast med ett värd- och arrangörsskap för ett av svensk idrotts mest klassiska klassiker är en glädje och en utmaning som både lockar och utmanar.
Kommer vi att göra om det? – Inte omöjligt, vi har redan börjat fundera kring 10MILA 2020!

Men nu lägger vi 10MILA 2013 till handlingarna. Vi som arrangerat 10MILA 2013 tackar och bockar och kryper nu upp i hängmattan för att vila oss i form till kommande orienteringsfester som O-Ringen och 25-manna.

Än en gång ett stort och ett varmt tack till alla er löpare, lagledare, åskådare, sponsorer, samarbetspartners och funktionärer som gjorde 10MILA 2013 i Stockholm till en succé!

Vi lämnar härmed över 10MILA-budkavlen till våra småländska kamrater och önskar dem all lycka till inför nästa års höjdpunkt – 10MILA 2014 i Eksjö!

Lars Gerhardsson
Generalsekreterare för 10MILA 2013


Höjdpunkter från 10MILA 2013

 

10MILA 2013 i Stockholm blev en succé!

Efter en ungdomsstafett i solskenet, en rafflande damstafett och en nervös men sagolikt fin natt för herrarna så är 10MILA slut för i år. Vi vill tacka alla er som har ställt upp som funktionär, er som hejat fram dina favoritlag och er som själva sprungit i skogarna runt Gällöfsta.
Det här var en fantastisk tävling som vi gjorde tillsammans. På återseende!


heart

 


Filmer från tv-sändningen


Liveresultat


Slutresultat 10MILA 2013


GPS-tracking från 10MILA 2013


WinSplits online


Map & coach

Fler banor kommer inom kort!


Opath


Alla nyheter


Kvarglömda saker


Haglöfs Night Trail Run gick för första gången lördag 4 maj 2013. För resultat och information se  NTR-webben.


Följ oss på facebook och twitter