10MILA-appar

Givetvis finns det appar så du kan följa 10MILA i din Smartphone eller på din surfplatta. Till 10MILA2013 finns följande appar som du kan ladda ner:

  • Windows Phone (Ny)
  • Windows 8 Store (NY)
  • Android (uppdaterad, finns tillgänglig nu)
  • IOS( Nya versionen kommer via Appstore i dagarna)

Vi rekommenderar att du kopplar upp dig till det publika wifi-nätet på Arenan för bästa prestanda. Accesskoder köper du i kioskerna eller i tävlingsexpeditionen. Det kostar 30 kr.

Maila gärna till andreas.fredriksson@outlook.com om du har förbättringsidéer. Det ger oss inspiration för att förbättra apparna till nästa år. Vi lovar dock inget. All utveckling sker på ideell basis och tiden är som alla vet begränsad.

Ett bra tips är att du laddar ned din favoritapp innan tävlingen.

Här följer en beskrivning av de olika varianterna:

Windows Phone
Appen startas i en sök-vy. Sök efter dina lag. Klickar du på en träff i resultatlistan så öppnas lagets resultatsida. Om du vill kan du pinna laget som en Tile på startsidan i Windows Phone för att snabbt kunna öppna lagets resultatsida. Alternativt kan du markera sökta lag i träfflistan och spara dem som favoriter i appen.
Nedladdning

Windows 8 Store
När appen startas första gången är sidan tom. Sök efter dina lag i Charmen till höger. Appen kommer då visa en träfflista. Antingen klickar du på ett lag för se lagets resultatsida eller så markera du ett eller flera lag och sparar dem som favoriter. På ett lags resultatsida kan du spara dem som en Tile på startskärmen alt. ta bort laget som en favorit.
Nedladdning

Android
När appen startas första gången kommer du till vyn för att välja ett lag. Du kan antingen söka efter lagnamn. Ange minst tre tecken, sedan visas matchande lag. Alternativt kan du ange startnummer och trycka på välj. De senaste 5 följda lagen visas i en lista under sökfälten. Du kan klicka på dessa för att följa dem igen.
I vyn som visar laget visas endast de sträckor som har fått en starttid. Data uppdateras en gång i minuten.
När resultaten uppdaterats för laget notifieras du genom att telefonen vibrerar. Du kan stänga av detta i inställningar.
Du stänger av TeamTracker genom Avsluta i menyn, annars kör applikationen i bakgrunden och notifierar dig om något händer laget.
Nedladdning

iOS
För att komma igång med appen, klicka på kugghjulet för att komma till vyn där du kan lägga till och ta bort lag. För att lägga till ett lag klickar du på plusset uppe till vänster, där kan du söka efter lag på startnummer. När du lagt till de lag du vill följa klickar du på Done för att komma tillbaka. Där ser du nu dina lag och klickar du på ett lag får du upp hur det går för laget.
All information uppdaterar automatiskt varje minut men du kan välja att uppdatera oftare genom att klicka på Uppdatera knappen.
För att bläddra mellan sträckor så sveper du finger över den undre listan, alternativt klickar på prickarna under listan.
Nedladdning