10MILA-testet – två nya träningstävlingar på programmet för våren 2013

På tävlingsprogrammet för Stockholmsdistriktet under våren 2013, har det förts upp två nya distriktstävlingar – 10MILA-testet, fredag 15 mars och söndag 17 mars.

– Vi har märkt ett stort gensvar på vår satsning på olika former av träningspaket inför årets 10MILA, säger Lars Gerhardsson, generalsekreterare för 10MILA 2013. När det öppnade sig en lucka i vårens tävlingsprogram, såg vi en möjlighet att utöver träningspaket, även bjuda in till två distriktstävlingar, en natt och en dagtävling, fortsätter Lars.

– Vi har några områden i reserv, egentligen avsedda för träningspaket, som vi kommer att nyttja för båda tävlingsdagarna. Tanken är att erbjuda ett antal banor med en aning högre svårighetsgrad och längre banlängd än normalt. Allt för att förbereda kommande 10MILA-löpare. Lars vill i detta nu inte avslöja alla detaljer utan hänvisar till en inbjudan som kommer att läggas ut på nätet omkring 5 februari.

– Men nu hoppas vi på att snön har försvunnit till i mitten på mars, fortsätter Lars förhoppningsfullt. Boka in 15 och 17 mars för 10MILA-träning i 10MILA-liknande terräng, avslutar Lars.