Anmälan öppen för 10MILA 2013

Välkommen att anmäla lag, boka boende och transport för 2013 års stora idrottshelg, 10MILA 2013, i Stockholm 3-5 maj.  Första helgen i maj erbjuder en tävling för alla på elitens villkor, nya tävlingar, möjlighet till bekvämt boende och en folkfest nära Stockholm! För mer information, se Inbjudan på webben. 

Det är en glädje för oss arrangörer att få presentera mer information om 2013 års upplaga av 10MILA, genom att den officiella Inbjudan till tävlingen publicerats.  I samband med publiceringen är anmälan till tävlingen öppen i Eventor.

Av inbjudan framgår ett antal nyheter för 2013 års upplaga av anrika 10MILA. Här kommer ett  axplock.

Två helt nya tävlingar kommer att arrangeras: 10MILA-korten och Night Trail Run. 10MILA-korten är en ny individuell medeldistanstävling som avgörs på samma arena och område som 10MILA med möjlighet att springa vissa sträckor från ungdoms, dam och 10MILA-kavlarna. Ta chansen att mäta dig mot eliten eller mot klubbkamraterna!

Night Trail Run, NTR, är ett nytt och unikt terränglopp i Sverige! NTR vänder sig till dig som gillar löpning och inte tvekar att prova spänningen att springa i skogen i mörker – 10MILAs signum och själ. NTR genomförs mellan dam- och 10MILA-kavlen på lördagen och avgörs i mörker med pannlampa. Banan – 5 och 10 km:s sträckor – är snitslad och kommer att gå i obanad terräng med en dam- och en herrklass. Tanken med denna tävling är att locka en ny grupp till 10MILA, och i förlängningen kanske till orientering, nämligen den stora skaran av motionslöpare.

Andra nyheter i 10MILA 2013:

  • Herrkavlen byter namn till 10MILA-kavlen
  • Möjlighet till två extra löpare i ungdomskavlen
  • Ett nytt logialternativ, ”Boendetält” (uppvärmda stora tält direkt vid arenan), som komplement till militärtält och boende på hårt underlag

TRANSPORT
Vi kommer att anordna busstransporter från färjeterminaler, Arlanda och boende på hårt underlag.

För utförlig information och priser, se Inbjudan.