Gällöfsta arena återlämnas

Onsdagen den 8 maj. Tre dagar efter att Thierry Gueorgiou höjde armarna och skrek ut glädjen över att ha vunnit 10MILA 2013 tillsammans med  Kalevalan Rasti är vi tillbaka. Tillbaka på arenan där allt hände. Men nu är det öde,förutom ett antal hyrtält och några delar från dusch och bastun.

arena_8maj

Vi letar oss upp till duschområdet och hittar tre eldsjälar som arbetar så att svetten lackar.

ricards1 (1 of 1)

Det är Arne, Jan-Erik och Hans-Eric från BVSOK som packar in virke, stolar, mm i ett antal containers.  Hans-Eric berättar att allt ska återanvändas vid 25-manna i höst.

Vi vandrar ner mot det stora tälten vi sportförsäljningen. Tomt sånär som på lite skräp. Här handlades det friskt för inte så länge sedan. Gjorde du några fynd?

arena2 (3 of 3)

 

En bit därifrån står  tomma klubbtält på rad och väntar på att plockas ihop.

arena2 (2 of 3)

Runt hörnet på ett av tälten hittar vi Richards som jobbar på att få upp förankringen.

ricards (1 of 2)ricards (2 of 2)

Det är stora tältspikar som ska dras upp från lerjorden. Richards, som är från Lettland, berättar att han tycker bättre om att plocka ihop tälten, jämfört med att sätta upp dem. När man monterar ihop tälten är allt förutsägbart. Det är lättare att planera arbetet. Att det är fint väder gör jobbet lättare berättar han medan baxar upp ännu en 70cm tältspik med sitt speciella verktyg.

Mitt emot ligger, eller snarare sagt låg upploppet.  Borta är storbildsskärm, staket och målet. Kvar finns, förutom tälten, är ett par temporära stigar. Om ett par veckor syns de inte längre. Arenan är återlämnad i sitt ursprungsskick.

arena2 (1 of 3)

 

(Text och foton:  Stefan Knorn)