Haglöfs Night Trail Run – Ett fungerande koncept

Haglöfs Night Trail Run är ett nytt evenemang under 10MILA 2013. Det fyller ett tomrum  mellan dam- och 10MILA-kavlen under lördagen. Dessutom bidrar tävlingen till att öka intresset och locka nya personer till orienteringssporten.

Tävlingen handlar om trail-löpning med pannlampa längs snitslad reflexbana. Löparna kan välja att springa i 4 klasser, herr och dam, 5 eller 10 km. Målgruppen är löpare som gillar utmaningar och ser tjusningen med ett terränglopp i mörker.

Knappt hann anmälan öppna på den nya egna webben, innan anmälningarna började trilla in. Intresset och nyfikenheten bland vänner, kollegor, orienterare och övriga intresserade går inte att ta miste på.

Haglöfs Night Trail Run ligger helt rätt i tiden och har en häftig arena som passar tävlingen perfekt. Vår utmaning som arrangör av tävlingen är nu  marknadsföringen. Våra insatser riktas nu mot att få ut budskapet till så många tilltänkta löpare som möjligt. Här kan du hjälpa till, genom att prata om loppet. Gilla tävlingen på Facebook. Konceptet och suget efter annorlunda tävlingar är i sig är så starkt att löpare kommer anmäla sig bara de får kännedom om loppet och hittar till hemsidan.

På mitt kontor tar idrottsföreningen upp anmälningar och sponsrar deltagandet, hur gör ni på ert företag? I min bekantskapskrets har redan flera anmält sig, känner du någon som är anmäld? Tillsammans kan vi, vid sidan om de övriga kommersiella kanaler vi använder, hjälpas åt att sprida budskapet om loppet. Vilka känner du som kan tänkas vilja springa Haglöfs Night Trail Run?

Anders Frisk

Mer information på
webben:     NTR.10MILA.SE
facebook:   NightTrailRun