Min upplevelse av 10MILA 2005 – Helena Karlsson

Oj, då var det min tur att berätta. Känns halvbra att jag, som sprang det senaste 10-mila i Kungsängen (2005), verkar vara en av de som minns det sämst. Men whatever, ska försöka berätta så mycket jag kommer ihåg om mitt livs andra 10-mila.

Året innan (2004) sprang jag mitt första 10-mila. Jag sprang då för Mälarö SOK men eftersom att vi inte hade något lag och Bromma-Vällingby behövde en tjej så sprang jag i ett kombinationslag med dem. Jag var 12 år, hade inte tävlat speciellt mycket i orientering tidigare och blev upplockad av familjen Hollbeck för en resa ned till Kolmården. Jag har nog aldrig suttit så tyst i en bil. Men hur som helst, det är ju faktiskt 2005 jag ska berätta om.

Precis som föregående år blev jag upplockad av familjen Hollbeck för att åka ut till TC och även om jag lärt känna de lite bättre sa jag nog inte många fler ord än året innan.
Jag kommer inte från någon orienteringsfamilj och förstod nog inte hur stort 10-mila var.. Jag skulle springa den raka, korta 2a-sträckan i Bromma-Vällingbys lag. Jag var säkert skitnervös och jag blev nog knappast lugnare när Simon kom in som FÖRSTE man! Jag önskar verkligen att jag minns mina tankar och känslor från det men tyvärr.. Det enda jag minns är att jag kutade på så fort jag kunde, när jag stämplade vid 2a kontrollen och att jag tyckte sträckan till 5an var sjuuuukt svår.
Jag höll ändå ihop det bra och växlade ut David Bejmer som 10a, 11 sekunder efter täten. Han växlade i sin tur ut Henrik Berg på sista sträckan som sedan sprang in oss till en nionde plats! Nionde plats för en liten klubb som Bromma-Vällingby, det kändes väldigt stort!

Helenas karta

 

Bromma-Vällingbys lag 2005

Namn: Helena Karlsson

Klubb: Bromma-Vällingby SOK

Nuvarande klubb: IFK Lidingö SOK

För att hålla serien igång tills maj behöver vi nu nya berättelser. Gör som Helena, Kent, Elin, Per, Sverker och många fler, dela med dig av dina 10MILA-minnen!

Vill du berätta om din 10MILA-upplevelse i Kungsängen år 1947, 1981 eller 2005? Skicka ett mail till tiomilaupplevelsen@gmail.com så får du veta mer!