Mät dig med eliten – delta i 10MILA-korten

Nu kan vem som helst mäta sig med orienteringseliten! 10MILA-korten är Medeldistanstävling som under tävlingshelgen går i 10MILA-terräng på söndag.

–        Vi vill erbjuda alla som är kvar på arenan ytterligare en tävling, berättar Gunnar Eriksson, tävlingsledare för 10MILA-korten, en helt ny Medeldistanstävling i 10MILA-familjen.
10Mila-korten passar för den som kanske inte deltog i kavlelag men som ändå vill testa 10MILA-terräng.

Alexandersson och Niggli
–        Vi hoppas att tävlingen lockar de orienterare som följt tävlingarna via webben hemifrån och som på söndag kan ta sig till Gällöfsta Arenan och tävla. Det speciella med 10MILA-korten är ändå: Möjligheten att mäta sig med 10MILA-eliten – däribland Tove Alexandersson och Simone Niggli som springer korten! säger Gunnar Eriksson.
Korten i Gällöfsta erbjuder fyra banor som är identiska med sträckor från 10MILA. Därmed har man möjlighet att jämföra sin tid med eliten eller klubbkompisar som sprungit kavlen under dagen:

Sträcka 1 i Ungdomskavlen (4,8km)
Sträcka 5 i damkavlen (9,5 km)
Sträcka 4, Långa natten (18,0 km)
Sträcka 7 i 10MILA-kavlen (7,0km)

Gemensam eller individuell start
–        Gemensam start för dessa banor passar den som vill uppleva kavlekänsla med många löpare omkring sig. Men man kan också starta individuellt om man hellre vill det. Fri starttid finns för att anpassa tävlingen med lagens hemresor. En del löpare har busstider att passa, andra har gott om tid. Då kan man starta den tid som passar bäst.
–        Vi har lagt ned extra arbete på att komprimera startperioden genom fler startplatser. Från förbundet har vi fått dispens att minska ned tidsluckan från 2 min till 1 min mellan startande på samma bana.  Klasserna HD18-HD21 har dock lottad starttid med startlista, förklarar Gunnar Eriksson.

10MILA-korten 2013
Starten för 10MILA-korten går söndag den 5 maj kl 11:30. ”Korten” är ett etablerat namn för tävlingar som arrangeras efter en stor tävling, t.ex. 25-mannakorten.