Min upplevelse av 10MILA 2005 – Olle Boström

10-Mila 2005 är för mig ett bra orienteringsminne. Visserligen gick det tävlingsmässigt inte riktigt som vi hade hoppats för vårt lag, men det är ändå en helg jag minns med glädje.

2005 var året jag fyllde 15 år i november, och jag sprang sista sträckan i ungdomskaveln. Jag minns att jag var ganska nervös innan helgen. 10-Mila var för oss ett stort mål under våren i vårt ungdomsgäng i klubben, där vi faktiskt hade lyckats vinna ungdomskavlen året innan, och nu ställde upp med samma lag som då.

Jag minns att tävlingen började lite sådär för oss. Det gick inte speciellt dåligt, men inte heller riktigt så bra som vi ville, vi låg hela tiden någon till några minuter efter den främsta täten.

Som vanligt i ungdomskavlen gick tävlingen snabbt, med korta snabba sträckor och ganska snart var det min tur att bli utväxlad. Jag minns att jag sprang ut några minuter efter, (precis fem minuter efter på sextonde plats enligt resultaten), och att jag ganska direkt på väg till första kontrollen kom ihop med flera andra lag och att vi snabbt blev en stor grupp. Jag har för mig att vi var runt femton grabbar från plats sex ner till runt tjugo, och att vi höll ihop egentligen genom hela banan. När det närmade sig slutet av banan och drog ihop sig till spurt var jag väldigt trött och blev omsprungen av ett par lag, och vi slutade elva.

Min upplevelse av terrängen var annars att det var ganska snabbt och öppet i skogen. Det var tydlig orientering och egentligen inget speciellt. Såhär i efterhand kan jag tycka att vi höll oss i en ganska tråkig del med mycket hyggen och mossar, och militärområde, där vi aldrig riktigt kom ut till den fina terrängen som jag vet finns i området, och ser fram emot 2013.

Det blev sedan en väldigt rolig dag och natt, med att följa de andra stafetterna och att träffa alla kompisar från runt om i landet, och summerat blev 10-mila 2005 ett av de bästa orienteringsminnena från den våren.

Olles karta

 

Namn: Olle Boström

Klubb: Järla Orientering

Vill du berätta om din 10MILA-upplevelse i Kungsängen år 1947, 1981 eller 2005? Skicka ett mail till tiomilaupplevelsen@gmail.com så får du veta mer!