Mitt första 10MILA, en födelsedagspresent – Johan Redtzer

Jag är nu en sliten, sista års H40-gubbe, skallig och med matchvikt på 84 kg. Många 10MILA och Jukola kavlar har det blivit genom åren.

Då, mitt första 10MILA, med matchvikt på 60 kg så det gick väl lite fortare än nu – om än fladdrigare i både kalufs och teknik. Mycket speciellt var det att för första gången få representera klubben (Rotebro IS) i större sammanhang. Det var i andra laget, under 10MILA i Skeppsta 1983.

När jag gick ut på min sträcka var jag i princip fortfarande 14 år och när jag kom i mål på morgonen den 8 Maj var jag 15. Vilken födelsedagspresent! Jag sprang en sträcka på ca 9 km i gryningen.Innan jag av terrängen och längden blev slutkörd, så minns jag att jag försökte ligga på rätt bra.

Som ovan kavle-löpare i större sammanhang, var mitt starkaste minne inte själva banan utan mer hur det går till rent mentalt, man-mot-man under hög stressfaktor. Jag minns att jag mitt på banan drog ut över ett kalhygge, blev lite osäker och vände mig om för att leta efter något rutinerad löpare att hänga på. För första gången får jag då se ett riktigt “10MILA band” i skogen – mer än 30 gubbar ligger efter mig i spåret. Jag vill minnas att jag var mäkta förvånad – hur kan alla hänga på en räka som mig, förstår dom inte att jag är helt lost?! Men som jag lärt mig genom åren – osäkerheten på vart man är syns sällan utanpå löparen. Håller man farten så hänger folk gärna på…. Det vore intressant att någon gång springa ut och bråka med folk genom att tok-rusa och locka alla i fördärvet, fast det gör nog redan de flesta av oss emellanåt, utan att tänka på det. 🙂

Hur du än väljer att springa ditt lopp – så är det, som marknadschef för 10MILA 2013 – ett stort nöja att få bjuda er till ett 10MILA i toppform!
Vi bjuder på flera nyheter under kommande arrangemang, bla 10MILA Night Trail Run (snitlad natt-löpning för “vanliga” löpare som vi vill locka ut i skogen) och den helt nya tävlingen på söndagen, 10MILA korten. Det blir en riktig höjdar helg – väl mött i Gällöfsta 2013!

10MILA hälsningar // Johan Redtzer – Attunda OK – En framtidsman som till våren, skall komma väl förberedd till gubbarna i H45! 🙂

Namn: Johan Redtzer

Dåvarande klubb: Rotebro IS OK

Nuvarande klubb: Attunda OK

Vill du berätta om din 10MILA-upplevelse i Kungsängen år 1947, 1981 eller 2005? Skicka ett mail till tiomilaupplevelsen@gmail.com så får du veta mer!