Min upplevelse av 10MILA 2005 – Linnea Holmqvist

Ja, då var det min tur att berätta om mitt tiomilaminne från år 2005. Jag hade nyss fyllt 12 år och det var andra gången i mitt liv som jag skulle få springa Tiomila. Hagaby, som jag sprang för, hade då väldigt många ungdomar och framför allt väldigt många killar. Klubben skulle ha 5 eller 6 ungdomslag, varav två toppade lag. Tyvärr saknade vi tjejer, varpå jag som liten osäker tolvåring fick springa i ett toppat lag, andralaget, tillsammans med tre sextonåriga killar.

För mig var det tillräckligt spännande och nervöst att få chansen att springa i ett toppat lag, men vad ledarna glömt upplysa mig om var exakt hur bra de andra killarna i mitt lag faktiskt var. Andreas som sprang första sträckan var inne tillsammans med täten, före förstalaget, och jag sprang ut bland de första på hela stafetten. Själv förstod jag nog inte riktigt situationen utan var ganska lugn, men jag har förstått senare att ledarna och mamma var halvt livrädda.

Det gick egentligen rätt bra för mig, jag knatade väl på bäst jag kunde på min korta sträcka, men i mål var jag förtvivlad. Varför? Jo, mitt under banan hade den då sextonåriga Beata Falk i vårt förstalag sprungit om mig. Och inte nog med det, jag hade inte orkat hänga med mer än någon sträcka heller. I en tolvårings ögon var det ju total katastrof. Jag hade ju misslyckats, tyckte jag själv. Jag var otröstlig.  Då kom Beata fram till mig och frågade om vi skulle jogga ner tillsammans, och förklarade samtidigt för mig att det kanske inte var rimligt att jag skulle hänga med någon som var 4 år äldre. Efter det kändes det betydligt bättre!

Tillbaka till Hagabys insatser på ungdomsstafetten. Beatas lag slutade 3a, och mitt lag blev tillslut bästa andralag på hela stafetten med en 18e plats. Inte alls illa!

Hagabys ungdomar på 10mila 2005

 

Namn: Linnea Holmqvist

Klubb: Hagaby GOIF

Vill du berätta om din 10MILA-upplevelse i Kungsängen år 1947, 1981 eller 2005? Skicka ett mail till tiomilaupplevelsen@gmail.com så får du veta mer!