Tolered-Utby ett lag för framtiden

Här kommer en berättelse från ett av de många härliga ungdomslagen som deltog i 10MILA 2013. Vi har fått berättelsen från Sofia Hansson, en av många ledare som gör ett fantastiskt arbete för att ge ungdomar chansen att uppleva ett 10MILA.

Tolered-Utby Orientering (från Göteborg) deltog med tre lag. Ett i 10MILA-kaveln, ett i Damkaveln och så vårt unga lag i Ungdomskaveln.

Ungdomslaget bestod av 13-årig kille på första sträckan och fyra tjejer 12-14- år (sträcka 2-4) – unga talanger alltså!

Ungdomarna tyckte att det var mer än spännande att vara en del av detta stora sammanhang. Att bo så nära TC som vi gjorde med våra medhavda militärtält var toppen. De kunde själva ta sig fram och tillbaka mellan .

Höjdpunkten på helgen var att se starten på den långa kaveln. Alla dessa löpare med pannlampor började röra sig och sprida sig i grupper över fälten. Ungdomarna gillade att följa “de stora” via storbildsskärmarna” och tyckte att det var häftigt att följa segerstriden med den duktiga eliten.

Totalt sett så tyckte ungdomarna att helheten var häftigast att de faktiskt hade varit med och tävlat en sådan stor tävling. De ser fram emot den dag när de är så duktiga att de kan vara med i Dam resp 1010MILA-kaveln. I vänta på detta kan detta unga lag ställa upp i kaveln i minst två år till!

Sofia Hanson
Ledare Tolerud-Utby Orientering