Tuffa tjejer i 10MILA-natten

Under 10MILA fick vi chansen att följa Sävedalens AIKs tjejer som ställde upp med ett lag i 10MILA-kavlen. Nu i efterhand har vi tagit kontakt med Therese Alfredsson, coach för tjejlaget, och bett henne berätta om hur det gick i stafetten.

“Erika inledde storstilat och matchade herrarna fint. Lite strul på slutet gjorde att hon tappade lite, men kom i mål som en hjälte efter 13,6 km natt och växlade ut Sara B på andrasträckan. Sara gjorde en fantastisk insats och kom i mål efter ett stabilt och fint lopp för att växla ut coach Therese på tredjesträckan. Efter strul med lampa och en rejäl bom på andrakontrollen kunde Therese efter 3:53 ute i skogen äntligen släppa ut Märta på den beryktade långa natten. Dock blev det den här gången en “lång dag” för Märta. Något hon genomförde med bravur och kunde växla ut Emma L på femte sträckan efter ett riktigt stabilt lopp helt ensam i 18 km! 

Emma gjorde ett fint lopp och plockade upp laget några placeringar, hon följdes sedan av Sara P som även hon gjorde ett väldigt fint lopp och lyckades hämta in några herrlag. På grund utav att vi halkat efter lite i början nådde vi inte vårt “mål” med tre sträckor i omstart utan fick gå ut med fyra supertaggade damer i omstarten på söndagsmorgonen. Amanda, Lisa P, Maria M och Emma A gjorde alla strålande insatser och sprang otroligt bra (matchade såväl första- som andralaget väldigt väl) och laget slutade på en 261 plats, endast en placering efter Alehofs herrlag. En riktigt bra insats av ett otroligt taggat gäng! 

Alla damer som sprang i laget var efteråt rörande överens om att banorna i 10milakavlen var fantastiskt roliga och att det kändes väldigt häftigt att få vara med och springa. Det är en annan typ av utmaning än det är i damkaveln, vår önskan är att framtida arrangörer vågar experimentera med damkaveln på samma sätt som man nu gör med 10milakaveln för att få en mer spännande laguttagning och mer utmanande stafett. Vi tycker absolut att fler damer ska satsa på att springa 10milakavlen då det är en så häftig känsla, plus att det hade varit roligt om det fanns några damlag att fajtas med. För Sävedalen kommer mönstra fler damlag i 10milakavlen, var så säkra!”

SAIKs tjejer på 10mila, varav en del av tjejerna alltså dubblerade och körde 10MILA-kavlen också.

SAIKs tjejer på 10mila, varav en del av tjejerna alltså dubblerade och körde 10MILA-kavlen också.