Tankar från som en tagit på sig uppdraget att bygga Gällöfsta Arena…..

Har just läst Lasse Gerhardssons inlägg om den fulländade Arenan och är precis hemkommen från en heldag tillsammans med övriga, ivriga, entusiaster som bär förhoppningar om att 10MILA 2013 ska gå till historien som ett av det bästa någonsin.

Slås då av tanken – Hur hamnade jag här mitt i uppbyggnaden av detta? Jag, helt utan den gedigna 10MILA tradition som många tycks ha. Visst har jag varit på ett antal, sprungit några, dragit kablar, vaktat kontroller, parkerat bilar och slevat Pyttipanna i hällande regn mitt i natten. Men vid alla dessa tillfällen var det någon som sa vad jag skulle göra.  Skillnaden nu är att se till att saker görs, så andra kan jobba under tävlingen….

Hur kunde det bli så? Jo, en liten fråga från en grannklubb för ett par år sedan. ”Vi tänker ta 10MILA 2013 vill ni, Bromma-Vällingby SOK hjälpa till?” På en sådan fråga finns väl bara ett svar – Självklart vill vi det!

Och så för drygt ett år sen så låg den ”lilla bollen” mitt och BVSOKs knä. I form av – Att bygga upp Arenan.

Under året som gått har besöken på Arenan varit många och visionerna har ändrats, nya djärva idéer har kommit från oss alla. Vår  arenadesigner, som har till uppgift att designa den Arena som Gerhardsson beskrev häromdagen, har producerat det ena förslaget efter det andra. Jag har haft fullt sjå att hänga med i svängarna och kan som tur är glädja mig åt att det ur klubbens gömmor kröp fram några erfarna stötar som kan komplettera min orutin när det gäller byggnadskonstruktioner, virkesdimensioner, verktyg, hjullastare och andra helt nödvändiga saker som tex hur man får tag på vatten till duschen?

Så här knappa 4 månader kvar och mycket har fallit på plats och nu börjar det bli dags att hugga i på riktigt. Från och med nu ökar arbetsinsatsen vecka för vecka för att kulminera till tävlingsarenans öppning den 2 maj och det är med stor spänning vi ser fram emot den veckan och resultatet, kommer visionerna om vår Arena uppfyllas?  Jo då, det är jag i alla fall övertygad om.

Lena Granér

Samordning av Arenabygget

Designprat på arenan en skön majdag 2012