Min upplevelse av 10MILA 1981 – Thomas Nyberg

10mila 1981 – Sträcka 8

Efter att ha löpt i andralaget -79 o -80 så hade jag nu som blivande artonåring befordrats till förstalaget. En stor ära, och lite press också. Förstalaget var 9:a -79, och stämplade fel -80, så nu var det dags för revansch.

De första 7 kontrollerna hade gått bra, och jag låg längst bak i en klunga på väg till 8:e. Jag var stärkt av självförtroende från de första kontrollerna, och var i fin form. Och så skulle jag ju bara rakt fram o upp  på ett berg. Så jag satte fart och gick upp i täten. Flög fram genom skogen och natten.

Efter ett tag märkte jag att det inte fanns någon bakom mig i klungan. Dvs jag hade bildat en  enmansklunga. Och nåt berg hade jag inte sett heller. Nu började oron krympa in under skinnet. Bäst att fortsätta fram lite till. De andra skulle säkert till en annan kontroll ?

Jag hittade till slut nåt höjdaktigt, och letade. Och letade. Till slut insåg jag att jag befann mig på en höjd ca 500 m söder om mitt berg. Efter att ha sagt några väl valda ord, så var det bara att bita ihop och springa till rätt berg, och till kontrollen. En liten miss ändå på den, och en liten snurr på näst sista. Besvikelse.

En liten revansch fick jag senare på Jukola samma år. Då gick jag jämt med täten i ovädret på min sträcka, så det gav lite ny kraft efter 10milaloppets besvikelse.

Thomas karta, klicka på bilden för större format

Namn: Thomas Nyberg

Dåvarande klubb: Rotebro IS OK

Nuvarande klubb: Attunda Orientering

För att hålla serien igång tills maj behöver vi nu nya berättelser. Gör som Thomas, Kent, Elin, Per, Sverker och många fler, dela med dig av dina 10MILA-minnen!

Vill du berätta om din 10MILA-upplevelse i Kungsängen år 1947, 1981 eller 2005? Skicka ett mail till tiomilaupplevelsen@gmail.com så får du veta mer