10MILA lockar fler utländska lag

Markant ökning av utländska lag och flera dam- och ungdomslag än förra året. Det är resultatet när det första anmälningsstoppet till 10MILA 2013 passerat. 900 lag är anmälda hittills.

När det första anmälningsstoppet för laganmälan till årets 10MILA i Stockholm hade gått ut hade cirka 900 lag anmält sig.

–        Vi ser en ökning på 20 procent jämfört med förra året bland finländska lag som i dagsläget är 183. Men vi kan också se ett ökat intresse från andra håll i världen. De utländska lagen utanför Norden har ökat med hela 40 procent  – däribland två lag från Slovenien och två från Italien som aldrig varit med förut, berättar Håkan Redtzer, tävlingsledare för 10MILA 2013.
–        10MILA är ett välkänt begrepp för de flesta orienterare i Sverige och i våra nordiska grannländer.  Att vi nu växer även utanför Norden är viktigt för tävlingen och dess status även internationellt, säger han.

FLERA UNGA OCH TJEJER
Också flera damlag och ungdomslag än förra året är anmälda. Håkan Redtzer gläds särskilt över de unga löparna:

–        De är ju morgondagens vuxna 10MILA löpare och vi vill ge dessa ungdomar en helg att minnas så att dem kommer tillbaks år efter år.
Första anmälningstiden gick ut i mitten av mars men det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig.
–        Vi saknar fortfarande några andra, tredje och fjärde lag i de svenska klubbarna som vi hoppas skall komma till start i Kungsängen den 4 maj. Än finns det plats för fler löpare och känner man att man inte kan hantera kompassen så säl kan man ju alltid springa Haglöfs Night Trail Run som avgörs i samband med årets 10MILA.